Probabil că, în rândul mașinilor rulate, vândute cu atâta ușuriță, deja ați găsit-o pe cea perfectă, la un vânzător care v-a expus toate beneficiile pe care le puteți avea, șofând la volanul acelui autoturism în următorii ani. Cu toate acestea, apropiații vă tot aduc argumente în urma cărora vă hotărâți să faceți un test drive. Totul începe prin stabilirea clară cu vânzătorul, a anumitor aspecte precum: locație, oră, traseele ce urmează a fi parcuse de-a lungul cursei, dar mai ales, aducerea la cunoștința vânzătorului despre faptul că potențialul cumpărător este acela care va șofa mașina.

Test drive-ul se face de regulă, în orașele mici, în parcurile auto, în parcări, astfel încât cumpărătorul să nu ajungă la performanța de a fi complet lămurit cu privire la starea tehnică a mașinii; așadar, poate fi de la sine înțeles că vânzătorul nu va permite șofatul mașinii înafara orașului.

 

Este cu adevărat important ca înaintea plecării la drum să fie verificate lucrurile elementare ale automobilului, precum: radioul, aerul condiționat (climă) sau închiderea centralizată, urmând apoi să fie închise, în vederea ascultării continue a motorului. Pentru că nu vi se va permite o verificare în absența proprietarului, acesta ar trebui să fie anunțat cu privire la testele pe care doriți să le aplicați pe mașina ce urmează a fi vândută, chiar dacă vi se vor aduce anumite remarci cu privire la forjarea autoturismului. Totodată, înaintea plecării de pe loc, se va pune accent asupra verificării frânei de mână prin ridicarea manetei la maximum și încercarea plecării de pe loc.

Un alt test important la care poate fi supusă mașina ar fi acela al accelerației liniare, astfel încât cumpărătorul poate trece prin toate treptele de viteză, reușind așadar să verifice direcția concretă a mașinii. Este important de asemenea, ca persoana ce dorește să achiziționeze automobilul, să privească în oglinzile retrovizore, verificând astfel dacă este eliminat fum prin țeava de eșapament.

În cazul în care autoturismul este echipat cu pilot automat, acesta va trebui supus unui alt test, astfel că în timpul mersului, pedala de accelerația va fi lăsată liberă, verificând în acest mod dacă în momentul setării la o viteză mare, mașina va accelera, și invers, dacă va încetini atunci când se va face setarea la o viteză mai mică.

 

În momentul finalizării supunerii mașinii la testele dorite, Yoyo cars parc Bacău vă recomandă verificarea plăcuțelor de frână, în vederea descoperirii unei eventuale supraîncălziri. În alt caz, dacă motorul ar emana un miros suspect, sau dacă ar exista pete de ulei în preajma autoturismului, acesta ar fi în mod categoric, suspect de o defecțiune.