Din cele mai străvechi timpuri ale societății, omul s-a orientat în diferite maniere, pentru transportul anumitor bunuri materiale sau chiar a propriei persoane, într-un mod cât mai facil posibil. Așa a luat naștere indispensabilul automobil pe care astăzi îl utilizăm și pe care îl putem achiziționa atât prin reprezentanță, cât și din parcurile auto.

În urma atribuirii titlului de „cimitirul de mașini al Europei”, România și-a schimbat statistica, astfel că numărul de autoturisme noi vândute în anul 2019 este cu aproximativ un sfert mai mare față de anul 2018, desemnându-se așadar un record al ultimilor 11 ani, mai exact, o creștere cu aproximativ 160000 de mașini noi.parc auto bacau

Piața auto din România s-a dezvoltat considerabil în ultima perioadă, prin prisma programului Rabla și Rabla +, care s-a menținut timp de trei ani, în rândul nostru (2017-2019). Prin urmare, numărul consumatorilor și al cumpărătorilor a fost în creștere, mai ales datorită acestui program. Cu toate acestea, în anul 2020, se pune problema industriei auto, astfel că dealerii de mașini estimează o oarecare stagnare a vânzărilor, ceea ce ar conduce spre o scădere de aproximativ 10%, comparativ cu anul 2019 în care se marca o creștere ce depășea 30% în cazul vânzărilor.

În altă ordine de idei, au fost aduse în țară mai puține mașini rulate, astfel că românii au preferat să achiziționeze unii de la alții mașini, deoarece prețurile autoturismelor second-hand a ajuns la cel mai scăzut nivel de când există această piață în România. Reîmatriculările au avut așadar, cel mai bun an din istoria pieței auto. În cazul mașinilor second-hand aduse din alte țări se estiemează o scădere considerabilă în ultimii doi ani, conform Direcției de Înmatriculări Auto.

Șoferii care dețin autoturisme ce poluează mediul capitalei de exemplu, vor fi nevoiți să plătească din ianuarie 2020 o taxă (vigneta Oxigen), în cazul în care mai doresc să circule cu mașina pe străzile Bucureștiului, toate acestea în ideea renunțării de către proprietari la autoturismele vechi. Plata taxelor se va face până în următorii ani când mașinile care au norma de poluare sub Euro 2 vor fi interzise din anul 2022, în timp ce mașinile cu norma de poluare Euro 3 vor fi interzise odată cu anul 2024. Singurele autoturisme care face excepție de la regula impusă sunt atât cele de la Euro 4 în sus, cât și autoturismele electrice sau motociletele. Așadar, Yoyo cars auto Bacău vă avertizează că restricțiile se vor impune tot mai mult de-a lungul anilor, ajungând să fie interzisă șofarea mașinilor poluante atât în capitală, cât și în marile orașe.