Fiecare persoană care se află pe punctul de a-și achiziționa un automobil are în gând dilema “benzină sau motorină?”. Nu există un răspuns care să mulțumească din toate punctele de vedere, ambele variante aducând plusuri și minusuri. Alegerea se face în special în funcție de buget și scopul achiziționării. În continuare, Yoyo Cars Auto Rulate Bacău, vă v-a introduce în lumea automobilelor pe motorină, prezentându-vă avantajele și dezavantajele acestora.

Avantaje

  • Consum mic – Este cunoscut faptul că automobilul cu motorină este achiziționat în special pentru consumul redus de carburant, comparativ cu un automobil cu capacitate similară, însă echipat cu o motorizare pe benzină.
  • Preț scăzut – Cei ce au optat pentru propulsia turbodiesel se vor bucura și de mai puțini bani investiți în carburant, datorită faptului că în mare parte dintre stațiile de alimentare din țară, motorina are un preț scăzut comparativ cu benzina.
  • Emisii mici de CO2 – Față de un automobil cu benzină, unul cu motorină, anunță emisii de CO2 reduse, aducând nu doar beneficii mediului înconjurător, ci și bugetului cumpărătorului datorită taxei mai mici de înmatriculare.
  • Preț de revânzare crescut – Avantajul achiziționării unui automobil diesel este dat și de faptul că în momentul revânzării va aduce un plus financiar comparativ cu un benzinar, dat fiind că nu se depreciază la fel de mult.

Dezavantaje

  • Prețul ridicat – Raportându-ne la prețul de achiziție, un benzinar este mai ieftin comparativ cu un automobil diesel, cu toate acestea însă, diferența se va recupera după un anumit număr de kilometri parcurși.
  • Revizii costisitoare – Când vine vorba de un turbodiesel, nu doar investiția va fi resimțită în portofel, ci și costul motorinei, al carburantului, al reviziilor și consumabilelor.
  • Mai multe kilograme – Dotat fiind cu reforsari suplimentare, turbodieselului îi pot scădea performanțele când vine vorba de accelerare și manevrabilitate.
  • Performanțe inferioare – Dată fiind greutatea automobilului turbodiesel, acesta va avea un nivel inferior când vine vorba de linii drepte sau viraje, fiind totodată sub nivelul unui benzinar și când ne raportăm la caii putere per litru.

Yoyo Cars Auto Rulate Bacău vă recomandă să stabiliți din timp ce așteptări aveți din partea  automobilului pe care doriți să îl achiziționați, dar fie că alegeți motorina sau benzina, cel mai important aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este siguranța și confortul pe care îl doriți.