Cutia manuală – avantaje și dezavantaje

 

Când vine vorba de cele două opțiuni în materie de transmisie, automată sau  manuală, este greu de găsit răspunsul care să poată satisface posesorul automobilului din toate punctele de vedere. Yoyo Cars Auto Rulate Bacău vă propune ca de această dată să ne orientăm atenția către sistemul de transmisie manual și suntem gata să vă prezentăm avantajele și dezavantajele acestuia.

 

Avantaje

  • Preț redus – Este bine știut faptul că este mult mai ieftin să achiziționezi un automobil cu transmsie manuală, decât unul cu transmisie automată, indiferent de marcă sau de model. Diferența între cele două opțiuni o face o investiție extra de câteva sute sau chiar mii de euro.
  • Greutatea – Pe lângă faptul că este mai ieftin decât un automobil cu transmisie automată, cel cu transmisie manuală, este cu câteva zeci de kilograme mai ușor, nefiind la fel de complex precum cel dotat cu cutie automată.
  • Consum redus de carburant – Chiar dacă automobilele cu transmisie automată nu mai consumă la fel de mult ca în trecut, automobilele dotate cu cutie manuală rămân o variantă mai eficientă și din punct de vedere al consumului.
  • Ușor de întreținut – Dat fiind că mașinile echipate cu transmisie manuală nu sunt echipate cu module electronice, sisteme de racire sau pompe, precum varianta automată, face ca manuala să nu necesite îngrijirile cerute de o automată.
  • Performanțe superioare – printre performanțele superioare cu care se pot mândri automobilele cu transmisie manuală, se află “pierderile de putere” comparativ cu automata.

 

Dezavantaje

  • Un chin în traficul intens – Din punct de vedere al confortului, știm că automata depășește manuala, în special când vine vorba de ambuteiaje și șoferul este nevoit să “chinuie” ambreiajul.
  • Performanță redusă – De cele mai multe ori, un automobil cu transmisie manuală este mai încet decât alternativa, mai ales în cazul accelerațiilor de la 0 la 100 de km/h.
  • Consum de carburant crescut – Se poate întâmpla ca un automobil cu transmisie manuală să poată consuma mai mult decât unul cu transmisie automată.
  • Ambreiajul – Deși este o încântare faptul că nu trebuie să te îngrijorezi din pricina pompelor și a sistemelor de răcire, un mare dezavantaj în cazul manualei este ambreiajul care odată picat, golește buzunarele de câteva mii de lei.
  • Greu de învățat – comparativ cu automobilul cu transmisie automată, cel cu transmisie manuală este mai dficil de învățat, unora luându-le un timp îndelungat să deslușească tainele schimbătorului de viteze.

 

Industria auto a fost și este în continuă dezvoltare continuând să facă viața tot mai ușoară fiecarului posesor de automobil. Yoyo Cars Auto Rulate Bacău  include atât mașini cu transmisie automată cât și manuală. Dacă sunteți gata să deveniți posesorul unui automobil și sunteți tentați să mergeți pe varianta clasică, manuală, noi vă așteptăm cu drag.