Când vine vorba de cele două opțiuni în materie de transmisie, automată sau manuală, este greu de găsit răspunsul care să poată satisface posesorul automobilului din toate punctele de vedere. Yoyo Cars Auto Rulate Bacău vă propune ca de această dată să ne orientăm atenția către sistemul de transmisie automat și suntem gata să vă prezentăm avantajele și dezavantajele acestuia.

 

Avantaje

  • Confort la nivel superior – Cu toate că acest confort implică o investiție de câteva sute, chiar mii de euro, un automobil care este echipat cu o cutie automată este cu mult mai confortabil decât cel cu cutie manuală fie că vorbim de confortul fizic sau psihic.
  • Reduce consumul de carburant – Dacă în trecut automobilul cu transmisie automată consuma mult mai mult carburant față de cel cu transmisie manuală, de ceva timp s-a schimbat această situație. Acum, cutiile automate sunt în majoritatea cazurilor la fel de eficiente precum cele manuale sau uneori chiar superioare în ceea ce privește consumul de carburant.
  • Fară bătăi de cap – E bine știut faptul că automobilele cu transmisie automată sunt mult mai ușor de condus, situațiile în care moare motorul unei mașini cu transmisie manuală, rămânând doar o amintire a trecutului.
  • În plină dezvoltare – Majoritatea o știu, dar totuși mulți nu recunosc, însă trăim vremuri în care era transmisiei manuale este de domeniul trecutului, cutia automată find în plină dezvoltare, căutându-se în permanență noi modalități de îmbunătățire.

 

Dezavantaje

  • Costurile mari – Cum am precizat anterior, prețul unui automobil cu transmisie automată implică o mai mare investiție comparativ cu alternativa, în funcție de marca și modelul ales.
  • Kilograme extra – Fișele tehnice ale automobilelor cu transmisie automată oferite de producători, dovedesc faptul că acestea cântăresc cu câteva zeci de kilograme în plus față de cele cu cutie manuală.
  • Performanțe inferioare – Cu toate că există și plusuri precum unitățile cu dublu ambreiaj, în general automobilul cu cutia automată nu va atinge rapiditatea antomobilului cu transmisie manuală.
  • Investiție în întreținere – Comparativ cu transmisia manuală, automobilul cu transmisie automată necesită o investiție mai mare, atât pentru achiziționare și pentru întreținere, cât și din punct de vedere al consumului.

Industria auto a fost și este în continuă dezvoltare continuând să facă viața tot mai ușoară fiecarului posesor de automobil. Yoyo Cars Auto Rulate Bacău  include atât mașini cu transmisie automată cât și manuală. Dacă sunteți gata să deveniți posesorul unui automobil și sunteți tentați să mergeți pe varianta modernă, automată, noi vă așteptăm cu drag.